Кремљ је прокоментарисао Шолцов предлог за телефонски разговор са Путином

Дмитриј Песков је одговорио на предлог немачке канцеларке да први пут после шест месеци обави телефонски разговор са Владимиром Путином.

Портпарол Кремља саопштио је став шефа Русије у суботу, 10. јуна 2023. године.

У разговору са новинарима, прес-секретар председника РФ је рекао да телефонски разговор са Олафом Шолцом још није планиран, преносе РИА Новости.

„Не. Не још“, одговорио је Песков, уз претпоставку да ће политичари у будућности моћи да зову и разговарају о актуелним темама које су се накупиле у последњих шест месеци.

Владимир Путин и Олаф Шолц
Фото: прес служба председника Руске Федерације

Немачка канцеларка је изразила жељу да разговара са Путином током његовог говора на 38. Конгресу протестантских цркава у Немачкој. Током састанка, неки људи у публици су позвали Шолца да преговара са Москвом.

Немачки политичар је приметио да се лично срео са Владимиром Владимировичем пре почетка Новог светског поретка и да је разговарао током сукоба.

Последњи пут је штампа известила о њиховом разговору у децембру 2022. Сада је Шолц нагласио да намерава поново да разговара са руским лидером. Канцеларка је наговестила да је заинтересована за одржавање контаката са Кремљом.

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта