Како се ослободити мириса влаге и старости у стану: 3 корака

Након куповине стана или куће на секундарном тржишту, нови власници почињу да обнављају ново становање за себе.

Садржај
  • Аиринг
  • децлуттеринг
  • пролећно чишћење

Али понекад прво што раде није да поправе, већ да се боре против мириса. Често за нове власнике, мирис влаге или старости постаје проблем.

Да бисте решили овај проблем, морате да урадите три ствари. Не можете их назвати једноставним, али су ефикасни и не морате да се обраћате чистачима за помоћ.

Аиринг

Поступак се заправо спроводи 24/7. Отворите прозоре у свим просторијама, као и улазна врата, како би свеж ваздух циркулисао што је могуће више. Ова акција је најједноставнија, али неће радити без следеће две.

Средства за чишћење
Фото: © Белновости

децлуттеринг

Док се стан проветрава, власници се ослобађају старих ствари које су можда остале од претходних станара. Ако је планирана грандиозна поправка, онда је уклањање нереда обавезна ставка која ће помоћи да се подручје припреми за будуће промене.

Откидају се чак и старе тапете које упијају мирис влаге и старости.

пролећно чишћење

Када је чишћење завршено, прелазе на чишћење. Подови и друге површине се бришу посебним раствором. Јабуково сирће се помеша са водом. Након тога се у све просторије постављају тањири, на које се полажу кришке лимуна или се изливају зрна кафе. Прозрачите још неколико дана и овај проблем је решен.

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта