Нутриционисти су одговорили на главно питање о калоријама

Калорични садржај намирница је можда најважнија тема која брине све који желе да изгубе вишак килограма. Постоји много одговора на питање о правилном дневном уносу калорија.

Нутриционисти су говорили о томе како правилно израчунати овај индикатор.

Калорије су енергија која се налази у протеинима, мастима и угљеним хидратима. Стручњаци кажу да одрасла особа треба да унесе око 2.500 калорија дневно. Ако је ова дневна цифра испод 1800 калорија, онда ће тело бити стално под стресом и могу се појавити озбиљни здравствени проблеми.

Тачан прорачун дневног уноса калорија игра огромну улогу у процесу дијететске исхране. Морате да изаберете „калорични режим“ на основу карактеристика и потреба вашег тела. За ово је најбоље консултовати специјалисте. Ни у ком случају не треба смањити садржај калорија у дневном менију испод потреба главног метаболизма. У супротном, нећете изгубити вишак килограма, већ мишићну масу, што може значајно да погорша ваше здравље.

Нутриционисти су одговорили на главно питање о калоријама

Да бисте правилно израчунали калорије, користите бројач калорија. Може се наћи у било ком сервису за претрагу на први захтев, а постоји много апликација за различите оперативне системе и уређаје.

Фото: Пикабаи

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта