Нутриционисти су назвали 3 јела од брашна, чија употреба неће штетити фигури

Већина дијета и менија правилне исхране категорички не препоручује да једете било шта у вези са производима од брашна. Зато што су производи од брашна главни асистенти у повећању тежине.

Садржај
  • Хлеб од целог зрна
  • Попечке од хељде
  • Попечке од кокосовог брашна

Стручњаци су навели неколико јела која су изузеци од овог правила.

Хлеб од целог зрна

Нутриционисти сматрају да је такав хлеб најбоља опција ако апсолутно не можете да живите без брашна и пецива. Не прави се од финог брашна, тако да зрна пшенице задржавају своја корисна својства. Чињеница је да зрна у обичном хлебу пролазе кроз процес млевења који доводи до појаве велике количине угљених хидрата, због чега човек добија на тежини.

Попечке од хељде

Хељдино брашно је богато аминокиселинама, али скоро да не садржи глутен. Јело од њега брзо ће вас заситити и помоћи у уклањању вишка воде из организма, као и снижавању нивоа шећера у крви.

Нутриционисти су назвали 3 јела од брашна, чија употреба неће штетити фигури

Али постоји један минус – брашно од хељде је висококалорични производ. На 100 грама има 335 килокалорија. Због тога је најпогоднији за припрему доручка, као што су дијеталне палачинке.

Попечке од кокосовог брашна

Кокосово брашно је богато протеинима и влакнима и, као и хељда, не садржи глутен. Поред тога, има низак гликемијски индекс, па јела од њега могу да једу чак и људи са високим шећером.

Ово брашно је такође погодније за доручак. Најлакша опција су колачи од сира.

Фото: Пикабаи

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта