Нутриционисти говоре о предностима вођења дневника исхране

Дневник исхране је главни помоћни алат за оне који желе да се отарасе вишка килограма. Ако правилно водите дневник исхране и правилно га дешифрујете, лако можете пратити узрок дебљања и како га поправити.

Стручњаци су причали о томе како је још таква ствар корисна.

Да бисте максимизирали корист од дневника исхране, потребно је да у њему наведете само суве чињенице, саветују стручњаци. Строго је забрањено давати себи оцену или грдити због непоштовања правила у таквом дневнику. Водити дневник у писаном облику најбоље је најмање недељу дана, али то не мора да се ради сваки дан.

Главна употреба дневника је способност да брзо разумете која прилагођавања треба да се изврши у исхрани и вашем понашању у исхрани. На основу записа и запажања, морате обратити пажњу на то колико често једете, али тачно када сте гладни. На крају закључака поставите себи неколико једноставних питања.

Нутриционисти говоре о предностима вођења дневника исхране

Прво, да ли сам заиста био гладан када сам одлучио да једем? Друго, да ли у мојој исхрани има довољно поврћа и здраве здраве хране? Треће, колико често имам главне оброке и колико често грицкам?

Све ове технике дневника исхране ће вам помоћи да боље разумете своју исхрану и учините своју исхрану ефикаснијом.

Фото: Пикабаи

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта