Којих 7 животних хакова ће вам помоћи да брже смршате

Ако желите да изгубите тежину, онда не бисте требали очекивати брзе резултате користећи популарне дијете: такве методе дају краткорочно побољшање фигуре, а онда се проблем вишка килограма поново враћа.

Садржај
  • 1. Ако одлучите да морате да смршате, морате јасно разумети зашто вам је то потребно.
  • 2. Пронађите ментора и истомишљенике.
  • 3. Метода штапа и шаргарепе.
  • 4. Не тестирајте се.
  • 5. Не држите се у тешким границама.
  • 6. Трајност.
  • 7. Слушајте своје тело.

Најбоље је изгубити тежину према посебном плану који укључује 7 проверених корака.

Марија Омељушик, експерт онлајн издања БелНовости, говори о лајф хаковима хармоније.

Држите се ових 7 правила:

губитак тежине

1. Ако одлучите да морате да смршате, морате јасно разумети зашто вам је то потребно.

Напишите на парчету папира свој циљ у кг, центиметрима, као и радње које су неопходне за постизање циља. На пример: ходајте најмање 10 хиљада корака дневно, не купујте слаткише итд.

Што детаљнији план можете да направите, то ће вам бити боље, јер је јасну шему много лакше и пријатније пратити.

Вреди разумети да треба дати предност стварним циљевима. Немојте сањати о изградњи 10, 20 кг одједном. Идите до хармоније малим, али сигурним корацима.

Пронађите своју фотографију на којој се највише допадате, јер сте витки. Снимите ову фотографију на фрижидеру или као чувар екрана на телефону. Сваки пут када желите да се ослободите, погледајте своју фотографију.

Ако не постоји таква фотографија, пронађите на интернету фотографију девојке са ликом својих снова, сачувајте је.

2. Пронађите ментора и истомишљенике.

У тиму је увек лакше. Учествујте у маратону или се свађајте са пријатељем, мужем о броју изгубљених кг или цм.Овај приступ даје додатну мотивацију.

Као резултат тога, килограми се губе активније и ефикасније. Такође је вредно покушати да покренете наменску страницу друштвених медија или платформу за блоговање о вашем процесу мршављења. Можете сачувати све корисне информације, додати потребне фотографије, извештаје, планове.

Све ово такође помаже да се убрза процес губитка тежине.

3. Метода штапа и шаргарепе.

Покушајте са собом да вежбате методу шаргарепе и штапа. Све је лако имплементирати. На пример: пронашли сте важно правило за губитак тежине једењем брзе хране. Смислите неку врсту казне за себе.

Са системом награђивања све је лакше. На пример: успели сте да издржите целу недељу исхране у новом режиму. За ово можете себи купити нови сет доњег веша.

Или сте можда скинули неки вишак килограма. Приуштите себи козметички салон или приуштите себи опуштајућу масажу. Ово је, иначе, веома корисно за губитак тежине.

4. Не тестирајте се.

Боље је одбити одлазак у ресторан са људима који могу да једу како желе. Не идите у продавницу одмах након посла. Идите на гозбе, идите у ресторане пуне.

И најбоље је јести код куће – тада ће ризици од неуспеха бити минимални.

5. Не држите се у тешким границама.

Немојте дијету, само једите исправно. Понекад се можете размазити тако што ћете дозволити мало одступање од уобичајене исхране.

Вреди то радити ретко и само у право време. На пример, боље је дозволити себи хамбургер или слаткиш ујутру, а не после вечере.Са овим нежним приступом, губитак тежине ће бити много лакши.

6. Трајност.

Да бисте постигли импресивне резултате, морате имати снагу воље.

Не би требало да се критикујете и вређате: напротив, боље је да се похвалите за своје успехе да бисте остали мотивисани.

7. Слушајте своје тело.

Немојте се исцрпљивати тешким вежбама, не гладујте, иначе се кварови не могу избећи. Боље је ићи полако ка циљу, али са минималним последицама по здравље и психички комфор.

Фото: Пикабаи

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта