Које грешке у исхрани доводе до повећања телесне тежине и како их се решити: 7 важних правила

Многи људи се суочавају са заједничким проблемом: живе на начин на који су навикли, али неприметно постоји скуп вишка килограма којег се некако треба отарасити.

Садржај
  • 1. Погрешан кетеринг.
  • 2. Пост.
  • 3. Значајно ограничење калорија.
  • 4. Слаткиши.
  • 5. Лоше вести за љубитеље меса.
  • 6. Тајни производ.
  • 7. Само смиреност.

Међутим, то је тачно само на први поглед: у ствари, вишак килограма се не појављује од нуле.

Дмитриј Подолни, стручњак за правилну исхрану, говори о томе које грешке доводе до проблема.

Па хајде да причамо о чему недостатке најчешће се налазе код људи који се суочавају са „изненадним“ проблемом вишка килограма:

Које грешке у исхрани доводе до повећања телесне тежине и како их се решити: 7 важних правила

1. Погрешан кетеринг.

Ако покушате да уопште не гледате у храну током радног дана, то ће довести до једног резултата: када сте близу хране, нећете моћи да је одбијете без стреса.

Зато не би требало да одбијате храну у „дозвољено“ време – пре вечере, јер је вероватно да ћете имати времена да се ослободите чак и додатних калорија ако сте случајно себи дозволили превише.

2. Пост.

Сада је постао готово модеран тренд – одбијање хране се приписује готово лековитом ефекту. Присталице поста за мршављење највише су изложене ризику да прекрше дијету и добију вишак килограма са осветом.

Стога недвосмислено одбијамо такав начин да доведемо тело у форму.

3. Значајно ограничење калорија.

Чини се да је ова идеја веома добра: с једне стране долази храна, што је много боље од дана поста. Међутим, поново смо суочени са чињеницом да тело може једноставно да почне да акумулира телесну масноћу, јер не разуме да губите на тежини.

После таквих екстремних врста мршављења, веома је тешко направити лепо тело.

4. Слаткиши.

Свако има потребу за шећером и готово је немогуће да га се отарасимо. Међутим, ово је велики проблем за оне који губе на тежини без довољно знања.

Једи два једноставна и сигурне опције:

а) тражимо прави извор слаткиша (воће, бобице, кандирано воће итд.);

б) у исхрани се фокусирамо на висококвалитетне сложене угљене хидрате.

5. Лоше вести за љубитеље меса.

Ако желите да имате тело као са слике из спортског часописа, онда својој исхрани треба да приступите свесно. Требало би да има пуно корисних производа.

Али са месом морате бити опрезни – бирамо само дијететске сорте.

6. Тајни производ.

Свака особа која жели да смрша и остане у форми покушава да пронађе „исти производ“ који је укусан, здрав и не представља нови извор проблема.

По мом искуству, могу рећи да по овом питању нећете наћи ништа боље од било које врсте махунарки. Стога, проучите њихов састав, садржај калорија, корисна својства и слободно их уведите у своју редовну исхрану.

7. Само смиреност.

Било какви проблеми са нервним системом поново нас могу довести до почетне тачке, тако да је вредно контролисати ниво стреса.

Спавајте више, будите мање нервозни, тражите позитивне емоције и ослободите се лоших. Са овим правим приступом, губитак тежине ће бити много лакши.

Такође, не заборавите на златна правила здравог мршављења – пијемо воду у правој количини, бавимо се разним врстама физичке активности.

Ако приступите формирању свог животног стила у складу са овим једноставним правилима, онда можете изградити не само лепо, већ и здраво тело.

Фотографија: лична архива Дмитрија Подолног

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта