Како се не прејести на новогодишњим празницима: 7 савета

На новогодишњим празницима једемо огромне количине хране – већина је веома штетна. Да се ​​ових дана не бисте преједали, потребно је не само да имате развијену снагу воље, већ и да знате одређене трикове.

Погледајте шта ће вам помоћи да издржите и не добијете додатне калорије.

1) Понекад помешате жеђ са глађу и почнете да једете када је требало да утолите жеђ. Пре јела, попијте чашу воде 20 минута пре јела да бисте смањили количину поједене хране.

2) Изаберите мале плоче. Тако ће вам порција хране изгледати велика и нећете желети да себи стављате више посуђа.

Како се не прејести на новогодишњим празницима: 7 савета

3) Поврће савршено испуњава стомак, а садржи минималну количину калорија. Зато једите више салата.

4) Једите полако, не гледајте филмове и не ометајте се у овом тренутку. Понекад већ имамо времена да напунимо стомак, само сигнал о томе долази у мозак много касније, јер је преоптерећен другим активностима. Дакле, морате јести превише.

5) Не једите из заједничког оброка: на овај начин не видите меру колико сте појели и уносите значајан број додатних калорија.

6) Имајте на уму да алкохол, конзерве, сосеви и маринаде само повећавају апетит, па покушајте да избегавате такве штетне производе.

7) Увече једите храну која садржи протеине и влакна, као што су поврће и месо или риба. Угљени хидрати, масти и шећер немају времена да се апсорбују и претворе у телесну маст, јер ноћу нема физичке активности.

Фото: Пикабаи

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта