Порођај после 40: боље икад него никад

Тренутно жене често доживљавају радост мајчинства први пут након 40 година. Да ли је тачно?

Наравно, постоје замке, али у већини случајева савремена медицина даје шансу да се роди здрава беба. Испоставило се да године нису разлог да себи ускратите радост. Гинеколози верују да жена после 40 година предузима озбиљан корак, одлучујући да роди и роди. Морате се унапред припремити за овај озбиљан корак.

Потребно је да посетите такве специјалисте као што су терапеут, кардиолог и ендокринолог чак и пре зачећа. Ако патите од било које хроничне болести, имајте на уму да ће се она погоршати током трудноће. Разговарајте о својим плановима са својим гинекологом.

Специјалиста ће именовати студије за процену функционисања репродуктивног система. Неколико месеци пре зачећа одустаните од алкохола, пушења и других лоших навика. Ако постоји вишак килограма, покушајте да га се решите.

Порођај после 40: боље икад него никад

Познато је да се плодност смањује са годинама. Чињеница је да број произведених јаја може спречити оплодњу.

Ако постоје хроничне болести, они ће и ово спречити. Медицина не стоји мирно, што омогућава женама које не могу да затрудне да постану мајке. ИВФ долази у помоћ када се сперматозоид сретне са јајетом у епрувети, а затим се јаје трансплантира у материцу будуће мајке. Постоје и други начини да помогнете да постанете мајка.

Порођај после 40: боље икад него никад

Дешава се да је жена потпуно здрава, али, нажалост, снабдевање јајима није довољно. Специјалисти предлажу коришћење донора у таквим случајевима.

Ако жена не може да поднесе фетус јер то здравствено стање не дозвољава, а јајне ћелије су погодне за оплодњу, онда можете изаћи из ситуације пресађивањем ембриона у материцу сурогат мајке.

Тако се догодило зачеће. Али веома је рано да се опустите и радујете, јер је пут до порођаја још увек веома дуг. Мораћете редовно да посећујете различите специјалисте.

Постоји ризик од побачаја, високог крвног притиска и гестационог дијабетеса. Дијабетес захтева посебну исхрану и лекове. О томе ће вам рећи ваш гинеколог.

Често се жене након 40 година рађају саме, али је процес тежак, јер се еластичност ткива смањује са годинама.

Ако постоје проблеми са видом, притиском и тако даље, онда ће вам највероватније бити понуђен царски рез. Не треба да бринете о томе, операција ће минимизирати ризике.

Прештампавање овог материјала је забрањено

Фото: Пикабаи

Rating
( No ratings yet )
Loading...
Башта